Sabtu, 9 Februari 2013

aku, dia dan kamu.... ais-ais cinta... ^^

aku ada tabiat yg bg org yg tak kenal aku akn cepat rasa malu.. iaitu.. aku suka makan ais batu.... or cube ice.. whatever la namanya.. 1 masa tu seorang teman yg minat kat aku bw aku n family g mkn dkt tempat b'taraf 6* la (konon).... aku krup..krup..krup.. kunyah ais tu mcm mkn keropok.. ada la juga beberapa mata yg memandang... then dia tegur aku.. dia ckp..

"hish! kin malu seja kau nie..." marah n menahan malu pla dia...

aku pla buat muka selamba.. mengunyah ais... well itu la aku.. muka comel ayu.. tapi perangai nakal mcm bdk2.. selalu bersikap bersahaja.. aku buat biasa je.. x suka kontrol.. lgpun... tu tabiat aku. pantang nmpk ais, aku msti rasa nk kunyah...

TAPI....

ada la seorang nie masuk dlm hidup aku... aku kunyah ais dpn dia... dia buat muka selamba.. then dia sua ais dpn aku.. dia minum cold ice.. then ais tu dia bg aku.. suruh kunyah smpai puas.... dia ckp mcm nie...

"suka mkn ais? nah ambil la ais aku nie.. tambah ais ko tu..." :)

aku pandang lama riak wjh lelaki tu.. "uik, ko nda malu meh?? krup.. krup.. bunyi ais tu hancur dlm mulutku..." soalan tu terpacul keluar dr bibirku... haha..

dia pandang aku lembut.. penuh kasih syg.. rasa mcm seorang abg pula dia layan aku... nasib je x ada adegan usap2 kepala aku kan?? well.. dia x la lembut mcm sotong... nk ckp keras mcm besi pn x juga... dia lelaki gentle la... my parents pn setuju...

d pendekkan cerita.... Dia yg beri aku ais.. utk aku kunyah.. kini menjadi tunangku.. hahhaa.. peminat ku yg mrh bila aku kunyah ais tu pla kini bersama dengan seorang gadis yg tabiatnya suka korek telinga then hidu.. -.-' (sumber dr *****)

tu la.. d pendekkan cerita lg... x semestinya tabiat pelik (pelik ke?? aku rasa x..) boleh memalukan kita.. sebaliknya.. jika kita ikhlas nak seseorang tu.. kita kena terima dia seadanya...
tuntasnya d sini... aku mw gtw... kpd kamu yg sdg hangat berkasih.. (seperti diriku) seringlah berdoa kpd Allah.. moga cinta bertaut hingga jannah-NYA.. terimalah psgn masing2 seadanya... tp.. klu da tabiat pelik 1001 mcm tu.. klu blh.. bljr2 la buang... (aku x mw berhenti kunyah ais!) n kpd yg x ada psgn g.. jgn sedih.. jgn risau.. Allah da tentukan perjalanan hidup kita sejak d Luh Mahfuz lg... tp, ianya juga bergantung pd usaha anda..

salam sayang, cinta dan kasih sy buat anda.. dan bakal keluargaku d sana.. ku doakan kalian selalu.. walau jauh d mata.. namun dekat d hati... aku juga mahu kamu tahu.. bhw aku mencintai kalian kerana Allah.. bukan kerana hubunganku dgn c dia... ^^